Witte Wijnen
” Residence du Sud ” France, Languedoc Rousillon |
( chardonnay – tropish wit fruit abrikozen, vanille – bij wit vlees, stevige visgerechten ) |
” Mas Rabell ” Spanje, Catalonië |
( parellada – zijdeachtige, fruitig textuur, ananas, appel – bij vis, schaaldieren, pastas ) |
” Cötes de Bergerac ” France, Dordagne Bergerac |
( sauvignon blanc en sémillion – moelleux zoet ) |
” Pouilly Fumée Jean-Jacques Bardin ” France, Loire Chaumes |
( Sauvignon – eik, mineralen ) |
” Riesling ” Duitsland |
( riesling – droog soepel |
” Groot Phesantekraal ” Zuid-Afrika, Cape Town |
( chenin blanc – Passie, fruitig ) |
” Bombino Bianco ” Grifo Italië, Puglia |
( bombino – fruitig elegant, lekker bij pasta’s, vis en salades ) |
” Petit Chablis ” France, Bourgogne |
( chardonnay – fruitig mineraal citroen – lekker als aperitief – visgerechten ) |
” Sancerre Les Chaumes ” France, Loire |
( sauvignon blanc – noten mineraal citroen – lekker als aperitief – visgerechten, salades ) |
” La Vie ” France, Côtes du Rhône |
( grenache blanc, viognier en bourboulenc – tropisch fruitig vanille citrus – bij gegrild witvlees, visgerechten ) |
” Galiterra Reserva” Chili, Valle De Colchagua |
( sauvignon blanc – bleek groenachtigntropish fruit cictrus – lekker als aperitief bij wit vlees, visgerechten ) |
” Pinot Grigio Rocca Bastia ” Italië, Venetië |
( pinot grigio – fruitig citruspeer – lekker als aperitief – witte vis, wit vlees ) |
” Oude Molen ” Zuid-Afrika, Paarl |
( chenin blanc – passie, fruitig – lekker als aperitief bij pastas, tapas ) |
” Batsalio Gavi ” Italië, La Morra |
( cortese – bloemig aroma, ananas appel ) |
” Cepas ” Argentinië, Mendoza |
( 50% chanic blanc, 50% chardonnay – fruitig citrus en tropische noten – als aperitief – salades, gevogelte ) |
” Colle Corvianao “Italië, Abruzzo |
( trebbiano – droog, appel, perzik – lekker als aperitief bij pastas vis ) |
” Domain Lalande ” France, Pays d’Oc |
( chardonnay – fruitig, rond zacht – bij wit vlees, visgerechten ) |
” Chapelle Aux Loups ” Saint-Véran 2018 France, Bourbogne |
( chardonnay – fruitig, bloemig, hazelnoot – bij wit vlees, visgerechten ) |
Rosé Wijnen
” El Castilla ” Spanje |
( bobal druif – fruitige smaak, bosbes, framboos, aardbei – aperitief – visgerechten, salades ) |
” Bardolino Chiaretto Rocca Bastia ” Italië, Veneto |
( corvina – rondinella – molinaro – volle ronde smaak, bosbes, viooltje framboos, aperitief, visgerechten, salades ) |
” Bisou d’Or ” Frankrijk |
( grenache druif – fruitige smaak, framboos, aardbei, aperitief, visgerechten , salades ) |
” Khipu ” Chili |
( merlot druif – fruitige smaak, framboos, aardbei, aperitief, visgerechten, salades ) |
” Liorose ” Frankrijk, Pays D’Oc |
( grenache druif – fruitige smaak, framboos, aardbei, aperitief, visgerechten, salades ) |
” Paul Mas ” Frankrijk, Pays D’Oc |
( syrah druif – fruitige smaak, aperitief, visgerechten, salades, gegrilde gerechten ) |
Rode Wijnen
” Agustinos Reserva Carmenère 2018 ” Chili Maipo Valley |
( carmenère – fruitige textuur kruidig – bij gevogelte, rood vlees ) |
” La Vie ” France, Côtes du Rhône |
( grenache en syrah – zwart fuit kruidig – lekker bij gegrild vlees en rood vlees ) |
Chateau ” Du Gazin “ |
( 85% merlot, 10% cabermet sauvignon, 5% malbec – zwarte bessen, braam, violet, hout ) |
” Chassagne-Montrachet ” Frankrijk, Côte-D’Or |
( Pinot noir – rokerig, violet, truffel – bij rood vlees ) |
Château ” La Tour Du Pin Figeac ” Saint-Emilion Grand Cru France, Bordeaux |
( 90% merlot, 10% cabernet sauvignon – zwarte bessen, braam, violet, hout ) |
” Maison Didier Joubert ” France, Pays d’Oc |
( pinot noir – zwarte fruit, pruim – bij vlees- en grilgerechten ) |
” Château Mazails ” Médoc, France, Bordeaux A.O.P |
( 90% merlot, 10% cabernet suavignon – zwarte bessen, braam, violet, hout ) |
” Château De Callac ” Graves France, Bordeaux |
( merlot en cabernet – zwarte bessen, braam, violet, kruidig – bij gevogelte, wit en rood vlees ) |
” Nero di Troia ” Grifo, Italië, Puglia |
( nero di troia – fruitig, kers, pruim, kruidig – lekker bij pastas, vlees- en grillgerechten ) |
” Galiterra Reserva ” Chili, Valle De Colchagua |
( cabernet sauvignon – robijnrood bosbes, framboos, tabak specerijen – lekker bij wit en rood vlees ) |
” Montepulciano d’Abruzzo Rocca Bastia ” Italië, Abruzzo |
( montepulciano – rood fruit, viooltjes, vanille specerijen – lekker bij wit en rood vlees ) |
” Oude Molen ” Zuid-Afrika, Paarl |
( chenin blanc – passie, fruitig – lekker als aperitief bij pastas, tapas ) |
” El Emperador ” Chili, Valle Central |
( cabernet carmenère – eik, kruidig – lekker bij wit en rood vlees ) |
” Château Lamothe Vincent ” 2006 France, Bordeaux A.O.P. |
( merlot – zwarte bessen, braam, violet, hout – bij runds, wild gevogelte ) |
” Villa don Carlos ” Chili, Valle Central |
( cabernet sauvignon – robijnrood bosbes, framboos, tabak specerijen – lekker bij wit en rood vlees ) |
” Artesano De Argento “2019 Argentinië, Argento |
( malbec – chocolade tabak specerijen – lekker bij rood vlees ) |
” Château Lamothe De Haux ” 2002 France, Bordeaux A.O.P. |
( 90% merlot, 10% cabernet sauvignon – zwarte bessen, braam, appel, hout – bij runds, wild gevogelte ) |
” Barbera D’Alba ” 2019 Italië, Piemonte |
( barbera – frutig, kers, framboos, kruidig – lekker bij pastas, vlees- en grilgerechten ) |